A Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (Nit hungary) és az ORFK-OBB által szervezet vezetéstechnikai és közlekedésbiztonsági vetélkedőre augusztus 13-ig lehet jelentkezni az erre a célra kialakított online felületen. Ezt követően, augusztus 27-én kerül sor az internetes selejtezőre. Ennek kapcsán a versenyzőknek egy online tesztsort kell megfelelően kitölteniük.

A legtöbb helyes válaszadó elődöntőben mérkőzhet meg egymással a Schmitz Cargobull bicskei telephelyén szeptember második és harmadik hétvégéjén. Itt a versenyzőkre már gyakorlati feladatok is várnak. A legjobb eredményeket elérő résztvevők versenybe szállhatnak a megtisztelő címért szeptember 30-án, a Drivingcampen tartandó döntőben. Az 5 tengelyen biztos kézzel verseny győztese egymillió forintot vihet haza és egy éven át viselheti a Best Truck Driver Hungary címet.

A megmérettetésre azok jelentkezhetnek, akik rendelkeznek érvényes C+E kategóriás jogosítvánnyal és érvényes GKI-kártyával. Idén először azt is díjazzák, aki harmadjára nyerné meg a versenyt, akkor ugyanis a győztes a fődíj mellett az Örökös Legkiválóbb Magyar Kamionsofőr címet is bezsebelheti.