A közvetlen járatra egy jegy 900 forintba kerül majd. Az utasokat egyedi arculatú, alacsony padlós és légkondicionált buszok szállítják majd, amelyek félóránként indulnak.

A járat a Deák Ferenc térről indulva csak a Kálvin téren áll majd meg a repülőtér felé, viszont a korai órákban, amíg a metrók nem közlekednek, az Astoriánál is fel lehet majd szállni rá. A repülőtér felől érkező buszokról a Kálvin téren és az Astoriánál is le lehet majd szállni.

A buszjárat alkalmazkodik a repülőtéri forgalomhoz: a Deák Ferenc térről reggel 4 órakor indul az első busz a reptérre, az utolsó 23.30-kor. A repülőtérről a belvárosba reggel 5 órakor indul az első busz, az utolsó 0.30-kor. A buszok a forgalomtól függően akár 35 perc alatt megteszik az utat.

A 200E jelzésű járat, amely a Kőbánya-Kispest metróállomás és a repülőtér között közlekedik, a továbbiakban is szállítja az utasokat az eddigi díjszabás mellett. A vizes világbajnokság nagyon jó alkalom a járat igénybevételére, de arra “szeretnének berendezkedni”, hogy a közvetlen járat hosszú távon szolgálja a turistákat és a repülővel utazó magyarokat.