Kétségtelen, néha a jó hírek is csak úgy a semmiből kerülnek elő. Derült égből villámcsapás – ahogy mondani szokás. Történt ugyanis, hogy a Deutsche Post (német posta) egyszer csak bejelentette, hogy nekirugaszkodnak az elektromos Ford Transitok gyártásának.

Hát, ez áttörés, nem is kicsi. A Deutsche Post saját leányvállalatát, a StreetScootert kérte fel a Ford németországi érdekeltségével közös együttműködésre az elektromos haszonjárművek gyártása érdekében. Első ízben gyakorlatilag speciális felépítménnyel ellátott, nullemissziós hajtáslánccal rendelkező Transitok készülhetnek Németországban.

Heteken belül indul az elektromos Ford Transit gyártása 1

Ilyen lesz az elektromos Ford Transit

A gyártás várhatóan júliusban kezdődik és még a 2018-as év vége előtt legalább 2500 elektromos teherautó állhat forgalomba a Deutsche Post DHL-nél. Ezzel a darabszámmal a Ford és a Deutsche Post a legnagyobb gyártóvá lép elő az elektromos hajtású haszonjárművek terén. Ekkora mennyiség legyártása érdekében ugyanakkor ki kellett bővíteni a már meglévő gyártósorokat. A StreetScooter rendkívül ambiciózus, terveik szerint évente 20 ezer darab készülne az elektromos Fordokból.

A Deutsche Post 2013-ban kezdte el forgalomba állítani a StreetScooter elektromos furgonokat. Ezek hozzávetőlegesen 80-120 kilométeres hatótávval rendelkeznek. Az új elektromos Ford Transitok viszont akár duplaakkora hatótávolsággal büszkélkedhetnek majd, hiszen több hely lesz az akkumulátorcsomagok beépítésére.

Jelenleg már 2500 StreetScooter áll a Deutsche Post szolgálatában országszerte, és egyre több magánfelhasználó jelzi érdeklődését, vagy éppen rendel ebből a típusból.