Minderre a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete ( MKFE) figyelt fel a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) honlapján. A technikai probléma az OTP online bankkártyás fizetésének akadozása miatt áll fenn. A fuvarozók a HU-GO viszonylati jegyeket a NÚSZ 18 országos ügyfélszolgálati irodájában, valamint a viszonteladó partnereknél vásárolhatják meg személyesen.

Az OTP-nél jelenleg – a cég honlapja szerint – az internetbank és a webshopszolgáltatások sem működnek. A 24.hu megkeresésére a cégcsoport azt a választ adta, hogy nem tudják, mikorra sikerül a hibát elhárítani. Szakembereik jelenleg is dolgoznak a technikai probléma kijavításán.

Ha az OTP-nél sikerül kezelni a helyzetet, az nem teljesen oldja meg az úton levők díjfizetési problémáit. A MOL ugyanis arról adott ki tájékoztatást, hogy ma 22 órától éjfélig kiesés lesz a bankkártya-elfogadásban, valamint az online termékek értékesítésében. Ez idő alatt átmenetileg nem lehet e-matricát vagy HU-GO viszonylati jegyeket váltani és egyenleget feltölteni a MOL benzinkutakon.