A kiállítás a Magyar Posta függetlenné válásának és első évtizedeinek történetét mutatja be. Ennek megfelelően korabeli anyagokat vonultat fel a távíró és a távbeszélő korszakáról, valamint arról, hogyan alakult ki a századfordulóra a világ egyik legjobb postaszolgálata.

A hagyományos muzeológiai eszközök mellett a legmodernebb kiállítási technika, az Augmented Reality segítségével a posta múltjának jellegzetes figuráját is a teherautóba varázsolták, aki életnagyságban, szemtől szembe jelenik meg a látogatóknak.

pom_22404

A teherautó ebben a hónapban Közép- és Észak-Magyarországon – Budapest, Érd, Hatvan, Ózd, Eger és Salgótarján környékén – tűnik fel. Júniusban alföldi városokat keres fel, de a Múzeumok Éjszakáján, Balatonszemesen is látható lesz majd, a néhai posta- és lóváltóállomáson berendezett Postamúzeumban.

Ezt követően a júliusi kulturális fesztiválokhoz kapcsolódóan Sopronba (VOLT) is ellátogat, majd a Visegrádi Palotajátékokon és az EFOTT-on találkozhatnak vele az érdeklődők. Augusztus közepén Szegeden és környékén, illetve Debrecenben, a Virágkarneválon is látható lesz.

Az utazó kiállítás októberben, a Postai Világnap idejére érkezik vissza Budapestre, ahol lezárul öt hónapos körútja. Az ingyenesen megtekinthető tárlatot cipelő teherautó pontos menetrendje a Postamúzeum Facebook-oldalán követhető nyomon.