Sajátos projektbe fogott a svéd Scania. A cég szeretné népszerűsíteni a környezetbarát üzemanyagok használatát, ezért egy kísérleti projekt keretében megengedte alkalmazottainak, hogy díjmentesen tankolhassák tele autójukat. Az akció természetesen csak a biodízelre vonatkozik és csak a svédországi a Södertäljében található üzem dolgozóit érinti.

A biodízel 2015 óta számít elfogadott üzemanyagnak a nehéz teherbírású járművek terén. Az üzemanyag az autók számára is elérhető Svédországban, azonban a biodízel a teljes energiamixből 13 százalékot tesz ki. A megújuló energiaforrásokból készülő biodízel növényi olajokból, illetve állati zsiradékokból is előállítható, és bár sok országban csak a fosszilis üzemanyagok adalékanyagaként használják, önálló üzemanyagként is megállja a helyét.

Svédországban a biodízel főként repceolajból és ipari hulladékból készül. Üzemanyagként történő használatával a szén-dioxid-kibocsátás közel 90 százalékos csökkentése valósítható meg. A biodízel nem mellesleg egyre jobban foglalkoztatja a skandinávokat, legutóbb a finneknél volt egy akció, ahol arra kérték a lakosságot, hogy a karácsonyi sonka után megmaradt zsírt ne öntsék ki a lefolyóba, hanem gyűjtsék össze, hogy biodízel készülhessen belőle.

A projektben a Scania mellett a Volkswagen, valamint az üzemanyagok kereskedésével foglalkozó Circle K vesz részt. A programban csak négyhengeres, dízelmotorral szerelt Audi, SEAT, Škoda, vagy Volkswagen típusú autók vehetnek részt. Ennek megfelelően legalább 2250 céges autóba tankolhatnak ezentúl biodízelt a Scaniánál.