A cseh autómobil- és teherautógyár 1897-ben nyitotta meg kapuit, de csak 1919-ben vette fel a Tatra márkanevet. A cég idén ünnepli 120 éves fennállását, melynek apropóján korábban egy 2017-es naptárat is kiadott. Az igazi meglepetést tavaszra tartogatta a gyártó: a Tatra limitált szériás dömpert dobott piacra.

A különleges széria a Präsident elnevezést kapta és lényegében a három-, valamint négytengelyes, Phoenix bányadömper optikailag feltuningolt változatait takarja. Ennek megfelelően a szériában 4×4, 6×6 és 8×8-as hajtásképletű változatokat találunk. A megrendelők az MX11-es és az MX13-as, Euro 6-os Paccar motorok közül választhatnak.

tatra-phoenix-euro6-prasident-interior_02

A Präsident külső feltupírozása a lakkfekete hűtőmaszkot foglalja magába, melynek kontúrjai egészen a szélvédő aljáig érnek. A logó feletti részen pedig a limitált széria elnevezése látható, emellett a külső visszapillantó tükröket a karosszériával megegyező színre fújták. A belső optikai tuningnak köszönhetően a kormány bőrborítást, a műszerfal pedig vízszintes sávban fahatású betétet kapott.

tatra-phoenix-euro6-prasident-interior_03

A megfelelő komfort érdekében pedig valamennyi Tatra Präsident utasterét manuálisan állítható klímával látták el.  A különleges példányok értékesítése már megkezdődött Csehországban.