Drasztikus létszámcsökkentésbe kezd hamarosan a Daimler a Mercedes-Benz teherautógyártó részlegén, Németországban. A német konszern azt reméli, hogy a léépítésnek köszönhetően 400 millió eurót takaríthat meg évente. Ez éppen annyi, mint amennyit a Bosch évente az elektromobilitás fejlesztésére kíván fordítani a következő 5-8 esztendőben.

A nem kis összegre rúgó megtakarítás elérése érdekében a most 15 ezer főből álló alkalmazotti létszámot 1-2 ezer fehérgalléros munkatárs elbocsátásával oldanák meg. A cégcsoport szóvivője, Jörg Howe szerint a döntés nem volt könnyű, viszont az erős verseny erre kényszerítette a Daimlert.

Az önkéntes leépítési program hivatalos bejelentésére stílusosan a munka ünnepén, május elsején kerülhet sor. A létszámcsökkentés várhatóan a németországi Wörth am Rheinban, illetve a Stuttgartban és a Mannheimben található gyártó- és fejlesztőrészlegeket érinti.

Az elbocsátásokról már tavaly lehetett olvasni a nemzetközi médiában. Sőt, a Daimler a gyengélkedő dél-amerikai piac miatt két év alatt több mint ötezer embertől vált meg a déli kontinensen, az Egyesült Államokban pedig tavaly két és fél ezer ember kapta meg a felmondólevelet a konszernnél. A németországi elbocsátások híre azért lehet hidegzuhany, mert a Mercedes-Benz teherautók értékesítése tavaly Európában 4 százalékkal nőtt.