Csütörtökön a Renault Trucks Bourg-en-Bresse-i, franciaországi gyárában legördült a 800 ezredik teherautó a szerelőszalagról. A jubileumi jármű egy C430-as, 8×4-es kerékképlettel rendelkező, betonmixer felépítménnyel ellátott teherautó volt.

A jármű kulcsát ünnepélyes kereket között adták át Groupe Pigeon elnökének, Thierry Pigeonnak. aki elárulta, hogy cége flottája már legalább 500 teherautóból áll. A négytengelyes teherautót megerősített lökhárítóval látták el, fényszórói pedig védő rácsokat kaptak, melyek megóvják a lámpatesteket a különféle sérülésektől.

A nappali fülkével felszerelt betonmixeren ugyanakkor szinte semmi nem utal arra, hogy a 800 ezredik járműről lenne szó, elképzelhető, hogy a tulajdonos mindezt nem szerette volna nagy dobra verni.

A Volvo-csoporthoz tartozó Renault Trucks Bourg-en-Bresse-ben található gyára 1964 óta működik és jelenleg összesen 1400 embernek ad munkát. Az alkalmazottak naponta 120 teherautót szerelnek össze. Itt készül például a hosszútávú fuvarozásra és építőipari feladatokra tervezett T, C sorozat, valamint a nehéz teherbírású járműveket tartalmazó K-sorozat.  A jubileumi teherautót ünneplő üzemen kívül a Renault Trucks-nak még három helyen: Lyon-ban, Limoges-ben és Blainville-sur-Orne-ban van gyára.