Diszkóbaleset áldozata lett egy tizenéves fiatal az éjszaka, további három megsérült – ez most szerencsére csak egy baleseti szimuláció híre – írta a Kisalföld (képek a portál cikkében).

Az eljátszott történet: baráti társaság bulizni megy, a diszkóba autóval érkeznek. Az egyik fiatal vállalja hazafelé a sofőr szerepet, s ő valóban nem is iszik. Mégsem ő ül a volán mögé, hanem a barátja, akinek édesapjáé az autó. Jó pár vodka elfogyasztása után dönt úgy, hogy ő vezet, s mindenki be is ül mellé.

A kocsiban folytatódik a buli, hangos zene és tánc kíséri útjukat, amibe bekapcsolódik a vezető fiatal is. Hátra-hátrafordul társaihoz, s az egyik ilyen pillanatban ütközik egy kirándulócsoportot szállító busszal. A busz füsttel telítődik, a diákok kalapáccsal ütik ki az üveget, azon át menekülnek.

Az autóból vérző kézzel-fejjel, de hárman kiszállnak a négy utasból. Egyikük, az alkoholt nem fogyasztó fiú viszont nem mozdul, eszméletlenül fekszik az anyósülésen. Pár perc alatt kiérnek a tűzoltók, a mentők és a rendőrök is, teszik a dolgukat: mentik a buszon lévő diákokat, áramtalanítják a járműveket, feszítővágóval szabadítják ki az autóban maradt fiatalt, akinek hosszasan küzdenek életéért, újraélesztik, de nem sikerül megmenteni.

A mentőautó helyére halottszállító érkezik. Mindeközben a busz és az autó sofőrjét is igazoltatták, szondáztatták, s a buliból hazafelé igyekvő fiatal halálos közúti baleset okozásáért állítják elő, miután az alkoholszonda nála ittasságot jelez.

A figyelemfelkeltő bemutatóhoz Csepi László tűzoltó ezredes, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság polgári védelmi felügyelője annyit tett csak hozzá: “Aki buliba megy a hétvégén, érezze jól magát, de ne vezessen senki ittasan! Soha ne éljétek át az itt látottakat!”