A londoni taxik nemcsak fekete színükről, hanem páratlan eleganciájukról is híresek. A metropolisz utcáin egy időben szinte egyeduralmat élveztek az Austin FX4-esek, majd később TX-sorozat vált dominánssá. 2008 óta pedig már a Mercedes-Benz Vitók is hozzátartoznak a londoni utcaképhez, köszönhetően annak, hogy megkapták a nemzeti jóváhagyást a taxiként való közlekedésre. Népszerűségüket valószínűleg tovább növeli, hogy a gyártó némileg frissítette a taxi kivitelt.

Az új fekete Vito hat utas számára kínál komfortos teret. A ki- és beszállás megkönnyítése érdekében mindkét oldalra elektronikusan működtethető tolóajtók kerültek, emellett a küszöb alól plusz lépcső bukkan elő, jelentősen csökkentve ezzel a fellépő magasságot. A mozgássérültek közlekedését pedig kihajtható rámpa könnyíti meg. Ezek a megoldások hozzátartoznak az alapfelszereltséghez, ahogy a légkondicionáló, valamint a stop&start rendszer is. Ugyancsak szériatartozék az éberség-figyelő rendszer, a holttérfigyelő-, valamint a parkolási asszisztens viszont már az extrák listáját gazdagítja.

Neues Black Cab mit Stern für London

A modell elsőkerék-hajtású változatban, 88 lóerős motorral, míg hátsó kerék hajtású variáns 114 lóerős erőforrással áll rendelkezésre. A speciálisan megtervezett hátsó hajtott tengelynek köszönhetően a jármű 7,62 méteres fordulókörrel büszkélkedhet.

Az új Vitót nemcsak a fényezése, hanem az oldalablakok alatt futó sárga csík, valamint a szélvédő felett található szolid taxi felirat teszi megkülönböztethetővé a többi furgonnal szemben.