A Rába-csoport közel 29 milliárd forintos konszolidált árbevétellel zárta 2016 első kilenc hónapját. A társaság kiváló bevételei és az iparágban szokásos szintet jóval alulmúló hitelállománya támogatja, hogy az új stratégiai korszak céljai teljesüljenek.

A Rába intenzív üzletfejlesztéssel és a stratégiai partnerkapcsolatok megerősítésével sikeresen ellensúlyozta  az európai és a FÁK országok teherjármű szegmensében érzékelhető lassulását. Ennek köszönhetően meg tudta őrizni nyereségességét.

2016 első háromnegyed évében a Rába-csoport üzemi nyeresége meghaladta a 801 millió forintot, míg a szezonálisan általában gyenge harmadik negyedév üzemi eredménye ezúttal jóval túlszárnyalta az egy évvel korábbi, hasonló időszakban mért teljesítményét. A cégcsoport az év első három negyedévében 8,3 százalékos hatékonyság mellett közel 2,4 milliárd forint EBITDA szintű bevételt produkált.

A Rába hitelállománya idén jóval az iparágban szokásos szint alá került, soha ilyen alacsony nem volt. Ez főként a biztos megrendeléseknek is köszönhető, hiszen a győri cég számára jelenleg az Európai Unió országai számítanak a legfontosabb piacoknak.

A 120 éves járműipari tapasztalattal rendelkező Rába portfólióját három önálló, egymáshoz kapcsolódó üzletág, a futómű, az alkatrész és a jármű üzletág adja. A cég erősen exportorientált vállalat, stratégiai exportpiacai az EU, a FÁK országok és az USA.