A skót tulajdonos, Walter Mickletwait régi, hadsereg által használt járművet alakított át. Az 1954-es évjáratú, korábban kisegítő tűzoltóként szolgáló Commer Q4-es oldtimert azzal a céllal vásárolta, hogy kényelmes szállodai szobát alakítson ki a hátuljában. A berendezést nem bízta a véletlenre, hiszen viktoriánus stílusú Rayburn-kályha, asztal, székek és ágy is van a jármű hátsó részében, melyet parkettával fedett le. A ponyva alatt pedig még egy szekrénynek is akadt hely.

A tulajdonos szerint a teherautó hátsó részén kialakított hotelszoba kiváló szálláslehetőség a kempingezőknek, hiszen ugyanazt az érzést nyújtja a járműben eltöltött idő az utazók számára, mint amikor valaki a természetben felállított sátorban tölti az éjszakát. ‘A teherautóba alig volt 5000 kilométer, amikor megvettem, de a fogyasztása egy vagyonba kerül. Ezért is éri meg jobban, ha inkább egy helyben áll.‘- jegyezte meg Walter. A jármű jelenleg a skóciai Cairngorms-i nemzeti parkban található.

A ‘Sör Lepke’ becenévre keresztelt teherautó átalakításakor az ablakfóliával ellátott ponyva volt a legdrágább dolog, hiszen ez 450 ezer forintba (1400 font) került, mely a kamion árának a fele. Az ízlésesen berendezett, gazdag felszereltségű ‘szobában’ azonban nincs folyóvíz, az elektromosságot is csak napelemekből lehet nyerni. A vendégek szükségleteinek kielégítése céljából Walternek egy külső házat is bérelnie kell, igaz ő maga elvan a saját jurtájában is.

A teherautó platóján kialakított szállodai szobában viktoriánus korabeli tűzhely, ágy, asztal és karosszék is van.

A teherautó platóján kialakított szállodai szobában viktoriánus korabeli tűzhely, ágy, asztal és karosszék is van.

Ennek ellenére a kamiont szeretik az emberek, hiszen aki itt száll meg, az igazán elzárva érezheti magát a külvilágtól. A vendégeknek ezért nem kis összeget, 145 ezer forintot (450 font) kell kifizetniük egy hétért, de sokan általában csak kettő vagy három éjszakát töltenek itt. Walter szerint a jármű egy elbűvölő camping-érzést nyújt, amiért legalább egyszer az életben érdemes kipróbálni.