Ha felkutatjuk, melyek a világ legnagyobb munkagépei, akkor a listák első helyein az esetek 99 százalékában a Bagger 288 bányagépet fogjuk találni. Persze nem véletlenül, hiszen ez a legnagyobb, önerőből mozgásra képes ember építette szárazföldi gépezet.
Az 13 500 tonnás földfaló szörny 240 méter hosszú, és ha belelendül, 240 000 tonna szenet képes kilapátolni naponta. A mozgás azonban már nem megy ennyire könnyen, a kisvárosnyi gép két métert tesz meg percenként, autós nyelven ez nagyjából 0,6 kilométer/óra.
Filmsztár lehetne a világ legnagyobb munkagépe 3
Erejét elektromos motorok adják, 16,56 megawattnyi delej kell a melóhoz, amit külső forrásból szerez be a Bagger. A német Krupp által 1978-ban csatarendbe állított Mecha-Godzilla 2001-ben vonult nyugdíjba.
Filmsztár lehetne a világ legnagyobb munkagépe 4
Az óriási szerkezet formája leginkább sci-fi filmeket idéz, és Dan DeEntremont animációs szakember életre is keltette a bő 13 000 tonnányi acélt, Transformers-alakban.
Talán ha a moziváltozatok rendezője, Michael Bay egyszer megnézi ezt a videót, elgondolkodik rajta, belerakja-e a masinát az elkövetkezendő részek valamelyikbe, már ha lesz folytatás.