A magyar Evopro által fejlesztett Modulo elektromos autóbuszt tesztelt két spanyol közlekedési vállalat Madrid belvárosában, illetve a spanyol főváros vonzáskörzetében.  A sikeres tesztelések következő lépéseként hamarosan hosszabb időtartamú próbák következhetnek, melynek köszönhetően akár nagyobb megrendelés is érkezhet a magyar elektromos autóbuszra.

A Modulo nyáron részt vett az elektromos autók számára szervezett ’80edays’ elnevezésű, elektromobilitást népszerűsítő, nemzetközi földkerülő túrán, melynek madridi állomásán a magyar nagykövetségen is bemutatkozott.  Ennek során a két spanyol közlekedési vállalat az ALSA és az EMT szakemberei is megtekinthették a kompozit karosszériás autóbuszt és úgy döntöttek, hogy kipróbálják a járművet.

Az elővárosi szolgáltatásokat végző ALSA három útvonalon tesztelte a buszt, köztük olyan helyen is, ahol még csak tervezik helyi járat indítását. A Madrid közlekedéséért felelős EMT telephelyi teszten több száz körös, városi üzemeltetést szimuláló, hatótávolság vizsgálatot végzett, majd szűkebb utcákon, fordulókon átvezető útvonalakon is kipróbálta a járművet.

Az Evopro-csoport szerint a modell iránt nem csak Spanyolországból, hanem Monacóból is mutatkozik érdeklődés. Az ibériai túra nem ér véget a jármű számára, ugyanis a hétvégén a Modulót Andorrában is teszteli az egyik közlekedési vállalat.