A Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. kerületi Rendőrkapitánysága nyomozást folytat P. Miklós 43 éves szegedi és T. Krisztián 23 éves budapesti lakosok ellen kifosztás és más bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A két férfi szeptember 4-én 2 óra körül megjelent a 6-os villamos Móricz Zsigmond körtéri végállomásánál, majd P. Miklós felszállt az ott várakozó villamosra. A férfi odalépett az alvó sértetthez, átkutatta a zsebeit, majd elvette a mobiltelefonját és a készpénzét. Eközben T. Krisztián a bűncselekmény elkövetését figyeléssel biztosította.

P. Miklós ezután leszállt a járműről, társával együtt átnézték a megszerzett pénztárcát, majd újra felszállt villamosra, és az üres pénztárcát visszarakta a sértett zsebébe. Ezután a két férfi távozott a helyszínről.

A kiérkező rendőrök a Karinthy Frigyes út és a Bartók Béla út kereszteződésénél fogták el a két elkövetőt. P. Miklós ruházatának átkutatásakor táskájából előkerült az eltulajdonított mobiltelefon és készpénz. A rendőrök az elfogást követően a két férfit előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vették őket.