FRISSÍTÉS: Kiss Norbert utólagos büntetések miatt harmadik lett a második futamon. A versenyt a német Gerd Körber nyerte Ryan Smith, a magyar Oxxo Energy Truck Race Team brit versenyzője előtt, ám utóbb mindketten 30 másodperces büntetést kaptak, mivel a startnál átlépték a megengedett sebességet. Így Körber a kilencedik, Smith a tizedik helyre csúszott vissza.

Korábban:

A 31 éves szombathelyi pilóta szombaton egy második és egy harmadik helyet szerzett, a vasárnapi harmadik versenynek pedig az élről vághatott neki.

Kiss kissé beragadt a rajtnál, a pontverseny éllovasa, a német Jochen Hahn megelőzte, a magyar pilótának pedig a második hely megtartásáért is küzdenie kellett. A folytatásban közelebb volt a vezető némethez, mint üldözői őhozzá, ám veszélyes támadást nem tudott megkezdeni, így másodikként futott be, Hahn pedig második győzelmét aratta a hétvégén.

“A rajt pillanatát én kaptam el jobban, de aztán Jochen a célegyenes végére el tudott menni mellettem. Jól mentem, nem voltak problémáim a gumikkal sem, s bár a hátsó, kanyargós részen tudtam rá tapadni, a kigyorsításoknál ellépett előlem” – értékelt Kiss a futam után.

A magyar pilóta néhány órával később a hetedik helyről vágott neki a záróviadalnak. A rajtnál egy helyet visszaesett, de a második körre megelőzte Sascha Lenzet, a német pilóta azonban nem hagyta magát, s össze is ért a két kamion.

Az ötödik körben Kiss egy koccanásnak köszönhetően a hatodik pozícióba lépett előre, ezután pedig nagy csatát vívott a francia Anthony Janieckel, majd a cseh Jiri Formannal az ötödik helyért, végül az utolsó előtti körben utóbbit maga mögé utasítva szerezte meg a pozíciót.

A futamot a német Gerd Körber nyerte Ryan Smith, a magyar Oxxo Energy Truck Race Team brit versenyzője előtt. “Úgy érzem, jól mentem, a kulcs az volt, hogy Janiec megelőzött, mert beragadtam mögé, és éreztem, hogy nem is tudom őt lehagyni” – értékelt Kiss a futam után. Hozzátette, kihozta a maximumot a záró viadalból.

“Nagyon sok pontot szereztem ezen a hétvégén, ami rendkívül fontos az összetett harmadik hely megszerzése miatt. Ez a csapat számára is jelentős, mert ez még csak az első közös évünk, és abban biztos vagyok, hogy ennél csak jobb lesz” – hangsúlyozta a magyar pilóta.

Kiss a mogyoródi hétvégén 44 pontot gyűjtött, így 142 pontjával feljött a harmadik helyre az Eb-pontversenyben, amelyet Hahn 246 ponttal vezet.

A szervezők tájékoztatása szerint szombaton 11 ezer, míg vasárnap 21 ezer, összesen 32 ezer néző látogatott ki a hétvégén a Hungaroringre.

Forrás: MTI