A német autóipari konszern szerint a szélvédőre vetített kijelzőkkel az automata vezetés is biztonságosabbá válhat. A Continental által kifejlesztett, szem elé vetített kijelző, másnéven HUD egyik legnagyobb előnye, hogy a sofőr anélkül tekintheti meg az aktuális vezetéssel kapcsolatos információkat, hogy levenné a tekintetét az útról.

Várhatóan a kijelző két változatát gyártják majd a járműgyártók számára. Egyik a szélvédőre vetítő fejlesztés, mely inkább az USÁ-ban népszerű, áramvonalasabb haszonjárművek számára alkalmas, míg a másik a „combiner” HUD nevet viselő eszköz egy átlátszó lemez, mely úgynevezett relfexüveg segítségével vetíti vissza a képet. Ez a változat az Európában elterjedt járművek számára alkalmasabb, amelyek élesebb szögben záródó szélvédővel rendelkeznek.

A cég szerint a szélvédőre vetített kijelző a jövőben fontos eleme lesz az emberek és a gépek közötti kommunikációnak. A haszonjárművekben alkalmazva ráadásul a sofőr automata vezetés közben előre értesül a rendszer által tervezett manőverekről.