A Scania nemrég új, a vezető biztonságát középpontba állító alkalmazásokat mutatott be a teherautókhoz elérhető Apple okosórákhoz. A legfrissebb újdonság a sofőr egészségi és fittségi állapotát nyomon követő funkció. Az órán ugyanakkor továbbra is elérhető a jármű- és a flottakezelési adatokat szolgáltató opció is.

Az Apple okosóra a jövőben képes nyomon követni a járművezető teljesítményét és ez alapján egy üzenettel figyelmeztetni viselőjét, ha elfáradt, és tanácsos lenne felállnia vagy mozognia. Ezáltal lehetőséget ad viselőjének egy kis felfrissülési időre, mielőtt újra elkezdene vezetni.

Emellett ellátták  esésérzékelő funkcióval is, mivel az okosóra a hirtelen nagy ütéseket, például ha baleset történik az áru be- vagy kirakodása közben, amit a vezetőknek gyakran egyedül, késő éjjel kell végezniük. Ha az alkalmazás egy esetleges esést érzékel, értesíti az okosóra viselője által kijelölt vészhelyzeti kapcsolattartó személyt.

A Scania egy egyedülálló kiegészítőt is készített az Apple Scania-kiadás bevezetése alkalmából. A híres LB 140 V8 motortípusnak egy régi hengertömbjét beolvasztották, átkovácsolták és öntöttvas szíjakat készítettek belőle, amelyeket Scania 140 V8 karóraszíjnak neveztek el. 1969-ben ez a motor hozzájárult a King of the Road kifejezés megszületéséhez is.