A mozgásukban korlátozott személyek utazásáról a BKK meghívására tegnap egyeztetést tartottak a mozgássérültek képviseletét ellátó szervezetek, az autóbusz- és villamosvezetők érdekképviseletei, illetve a közlekedési szolgáltatók. A megállapodás szerint a BKK hamarosan részletesen kidolgozza az elektromos mozgássegítő eszközökkel való közlekedés szabályrendszerét.

Az egyeztetésen résztvevő szervezetek egyet értettek abban,  hogy a BKK-nak – az egységes gyakorlat megteremtésére – szabályoznia kell az elektromos kerekes székek és a mopedek szállítási feltételeit. A kitűzött célnak megfelelően, a cég a közeljövőben részletesebben fogja szabályozni az egyéb mozgást segítő eszközökkel történő utazás kérdését.

A BKK hatályos szabályzata jelenleg kizárólag a vonatkozó kormányrendelet szerinti szövegezést tartalmazza („a fogyatékkal élő személy kerekesszékére és egyéb mozgást segítő eszközére a kézipoggyász legnagyobb tömegére és mérethatárára vonatkozó rendelkezések nem alkalmazandók.”).

Ezen túlmenően a BKK jelenleg nem szabályozza az egyéb mozgást segítő eszközök szállítását. A tervezett módosítással azonban az elektromos kerekes székkel és mopeddel közlekedők utazása várhatóan teljesen szabályozottá válik.

Fotó: haol.hu