A csoportos nemi erőszak valamint a szexuális zaklatás egyre nagyobb problémát jelent Indiában, ezért Újdelhiben a helyi hatóságok úgy döntöttek, hogy bekamerázzák azokat az autóbuszokat, amelyeken nők és a férfiak is utazhatnak. Az első, utastéri kamerákkal ellátott busz nemrég állt forgalomba a világ második legnépesebb országának fővárosában.

A buszon a felvételek rögzítésére alkalmas kamerák mellett GPS-nyomkövető, valamint vészjelzés leadására szolgáló pánikgomb is van, melyet megnyomva a bajba jutott nők azonnal értesíthetik  hatóságokat. Ily módon a buszhoz legközelebb eső rendőrösön időben tudomást szerezhetnek a bűncselekmény elkövetéséről. Az indiai főváros úgy döntött,  a jövőben 2000 buszt kameráz be, hogy fokozzák a biztonságot a tömegközlekedési járműveken.

A nők többsége ugyanakkor leginkább a csak nőknek fenntartott buszokat és metrókocsikat részesíti előnyben, teljesen érthető okokból. A szebbik nem ugyanis számtalan verbális támadásnak van kitéve Újdelhiben és India egyes részein, a férfiak sokszor fogdossák és tapogatják őket a buszokon. 2014-ben Indiában 37 ezer szexuális zaklatás történt és ez a szám csak a hatósághoz eljutott eseteket foglalja magában.

India emellett kérte az országban jelenlévő mobiltelefon-gyártó cégeket, hogy jövő évtől kezdve a telefonokon is jelenjen meg a pánikgomb funkció, így például az 5-ös, vagy 9-es gomb megnyomásával automatikusan értesíteni lehetne a hatóságokat szexuális bántalmazás esetén.