Furcsa szerzetnek tűnik első ránézésre ez az offroad lakóautó, mely egy kreatív elme szüleménye. A jármű alapja egy 1979-ben gyártott, dízelmotorral szerelt Mercedes-Benz Unimog, melynek alvázára egy harmadik generációs Transporter Westfaliát ültettek. A munka színvonalát tükrözi, hogy alapvetően nem zavaró, hogy a felépítménynek és az alváznak csak annyi köze van egymáshoz, hogy mindkettőt német kezek tervezték.

00000_ktEP07mWWUc_600x450

A gondos munka ellenére azért a Westfalia kerékdobját nem sikerült eltüntetni, pedig a jármű szépségdíjas lehetne, ha mindkét oldalra vesznek egy-egy alumíniumlemezt. A fényezés teljesen rendben van, és úgy tűnik, hogy mind az Unimog fülkéje, mind pedig a lakórészként használt T3-as megkímélt állapotban van.

00000_2bxamk1p2VK_600x450

A hátsó részben menet közben három fő fér el kényelmesen, a tetőn pedig egy gyárilag beépített ágy található, mely jól jöhet a hosszú túrák alkalmával az offroad Unimog utasainak. A 80-as évek színvonalának megfelelően a lakórészben gázégős tűzhely, valamint egy mosogató, a konzol aljában pedig egy kishűtő is helyet kapott.

00G0G_ewebU7cSTL5_600x450

Bizarr megoldásnak tűnhet, de a tulajdonos egy WC-t is beépített, melynek ülőkéje lényegében a hátsó ajtó előtti részen, a padlóban található. Aggodalomra nincs ok, a jármű saját szennyvíztartállyal rendelkezik, azonban mégis érdekes lehet belegondolni, hogy mi van akkor, ha valaki nem bírja a következő benzinkútig. Persze, magányos utazóknak mindegy, van-e társaság.

00909_dwo8cTti2FK_600x450

A furcsa offroad szerzet 37 500 amerikai dollárért, vagyis több mint 10 millió forintért eladó. Nehéz értelmes választ adni arra a kérdésre, hogy ér-e ennyit, de gondoljunk arra, sokat dolgozott vele a tulajdonosa.