A nemrég alapított Miskolci Regionális Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. (egyszerűbb nevén MiReHuKöz Nonprofit Kft.) 23 darab új, svéd gyártmányú Scania kukásautót vásárolt közbeszerzési pályázat keretében. A társaság eddig bérelt járművekkel dolgozott, ezek kiváltására szerezte be az új teherautókat. A most forgalomba álló kukásautók 37 településen mintegy 250 ezer embernek biztosítanak szemétszállítási szolgáltatásokat. 

Az új, griffmadaras Scania-emblémával ellátott kukásautók között megtalálható G 360-as, G320-as, valamint P 410-es típusú tömörítős felépítményű változat. Utóbbi ráadásul 4×4-es hajtással rendelkezik. A flottában helyet kapott még P 410-es kétkaros konténeremelős, valamint P 410-es egykaros konténeremelős, illetve P 410-es rakodódarus változat is. A tömörítős hulladékgyűjtő felépítmények a svéd  Geesinknorba cégtől, míg a konténeremelősök a Hyva holland gyártótól érkeztek.

P 410-es, nappali fülkés egykaros emelővel ellátott változat

P 410-es, nappali fülkés egykaros emelővel ellátott változat

A összkerékhajtású járművekre azért volt szükség, mert téli útviszonyok esetén Miskolc bizonyos területeit csak ezek tudják biztonságosan megközelíteni. A 4×4-es konténeremelős teherautókat pedig télen a közutak síkosságmentesítésére is bevetik majd.

Az összkerékhajtású kivitelek manuális sebességváltóval rendelkeznek, míg a többi járműben Opticruise automatizált váltó dolgozik. A tömörítő felépítményes modellek házhoz menő szelektív és hagyományos rendszerű hulladékgyűjtési feladatokat látnak el a jövőben.

A kukásautókat szürkésfehér flottaszínnel látták el, ami valószínűleg az egyik leggazdaságosabb megoldás lehetett, azonban elképzelhető, hogy egy élénkebb színárnyalattal az új kukásautók rövid idő alatt a térség üde színfoltjaivá váltak volna.