Sajnos az nem meglepő, hogy egyesek üzemanyaglopást követnek el, az már inkább, hogy a rendőrség most közölt híre szerint egy sofőrt a lopás bűntett mellett “információs rendszer vagy adat megsértése vétség elkövetésének megalapozott gyanújával” is megvádoltak. Mindjárt kiderül miért!

A nyomozás szerint a gyanúsított 2015. január 19. és március 2. között több alkalommal is gázolajat tulajdonított el az általa vezetett kamion üzemanyagtartályaiból.

Ravasz trükkel lopott a magyar kamionos 2 Március 2-án a hajnali órákban tetten érték a férfit egy hegyeshalmi benzinkút parkolójában a rendőrök, miután bejelentés érkezett a lopásról. A sofőrnek az üzemanyagot Ausztriából egy levéli töltőállomásra kellett volna szállítania, de útközben megállt, hogy üzemanyagot szívjon le a jármű tartályaiból. A gázolajat műanyag kannákba töltötte, amiket a rendőrök megtaláltak és lefoglaltak.

A járőrök a halászi lakost a helyszínen elfogták és előállították a rendőrkapitányságra. Mint az eljárás során kiderült, a sofőr 18 alkalommal tulajdonított el üzemanyagot hasonló módon és ezzel több százezer forint kárt okozott a cégnek.
 
Ravasz trükkel lopott a magyar kamionos 3 Annak érdekében, hogy a kamionban található nyomkövető rendszer ne mutassa ki az útvonaltól való eltérést, a gyanúsított egy elektronikai eszközzel minden esetben blokkolta a készüléket.

A gyanúsított kihallgatásakor beismerte a bűncselekmények elkövetését. Vádat emeltek ellene.

Itt a lista az állami vezetőink totálkárosra tört autóiról!