A Scania magyarországi képviselete úgy döntött, mindenkiből kiköpött kamionsofőrt varázsol. Még azokból is, akik egyébként nem a közel 40 tonnás szerelvényeket kormányozzák, hanem például orvosként, pékként vagy tanárként dolgoznak.

A svéd gyártó egy akció keretében állja azoknak a tetkószámláját, akik egy griffmadarat vagy egy V8-as motor logóját varratják testükre. Nincs megkötés, a tetoválás bármekkora lehet, így mindenképpen annak jövendőbeli viselője dönthet arról, hogy mekkora rajz villan ki a kockás ing alól.

Miért pont griffmadár? A svéd gyártó több mint száz éve használja a griffmadarat (Griffin) szimbólumként. A Scania kabalaállata egy mitikus lény, amely oroszlán testtel, valamint sas szárnnyal és fejjel rendelkezik. Ahogy hagyományosan az oroszlánt tekintik az állatok, a sast pedig a madarak királyának, úgy a griffet is különösen hatalmas, fenséges állatnak, minden teremtmény urának tartják. A madár ugyanakkor sokak számára az erőt, a határozottságot, a bátorságot jelenti, nem véletlen, hogy sokan tetováltatják magukra ezt a mitikus lényt.

Jelentkezni a Scania honlapján lehet, úgy tűnik, bármeddig, hiszen nem adtak meg határidőt. Ha bírod még az ilyen híreket, akkor olvasd el a tetovált kamionokról szóló cikkünket.