Amikor egy cég új haszongépjármű vásárlása mellett dönt, sok szempont alapján mérlegel. Figyelembe veszi, milyen típusú feladatok várnak az új autóra, mekkora kihasználtság mellett éri meg megvásárolni, és persze a vételi ár is komoly súllyal esik a latba.

Ezeken túlmenően azonban az egyik legfontosabb szempont, hogy milyen mértékűek a várható fenntartási költségek, hosszú távon ugyanis ezeknek a tételeknek komoly jelentőségük lehet. És ilyenkor kell, hogy felmerüljön a raktérburkolat beépítésének kérdése is, amelyet sokszor nem kezelnek súlyának megfelelően, így könnyen kimarad a sorból a költségek feltérképezése során.


Pedig aki vezetett már haszongépjárművet, tudja, hogy a raktér megfelelő belső burkolata nélkül nincs biztonságban a szállítani kívánt áru. Sőt, a rakománytól függően előfordulhat, hogy maga a jármű sem. A szállítás során rengeteg váratlan helyzet adódhat, amikor az elszabadult szállítmány komoly gondokat okozhat. Ezért is kiemelten fontos, hogy biztosítsuk a raktér megfelelő védelmét. Arról nem is beszélve, hogy a jó minőségű burkolatnak köszönhetően a raktér könnyebben tisztítható, amivel értékes idő és pénz takarítható meg a mindennapi munka során.

Jó, ha tudjuk azonban, hogy a raktérburkolat nem tartozék, és a gyártók általában nem biztosítják alapfelszereltségként haszongépjárműveikhez. Erre legfeljebb extra költségek fejében találhat módot az, aki valóban komolyan veszi vállalkozása érdekeit. Így viszont a szokásos üzembe helyezési költségek mellett egy további tétellel is számolni kell, ami bizony növeli a kiadásokat.


Ha azonban körültekintően járunk el új haszongépjármű vásárlása esetén és alaposan megvizsgáljuk a piacon elérhető ajánlatokat, megtalálhatjuk a módját költségeink csökkentésének. A Citroën Business Protect limitált széria modelljeiben például alapvető tartozék a raktérburkolat a Nemótól a Jumperig, így máris egy indulóköltséggel kevesebbel kell terveznünk.

Amennyiben ehhez hozzávesszük a szintén ezekhez a modellekhez elérhető egyéb alapfelszereltségeket is, mint például a klímaberendezést, a tempomatot, vagy a Bluetooth-kihangosítóval ellátott audiorendszert, könnyen kiszámolhatjuk, mennyit tudunk spórolni a vásárlás során.

Raktérburkolat: a szükséges extra (x) 1


És ha ez még mindig nem lenne elég, jelenleg a Business Protect szériába tartozó haszongépjárműveket igen meggyőző kedvezményekkel kínálja a Citroën. Egy új haszongépjármű vásárlása mindig nagy döntés, megéri tehát számolgatni, mielőtt letesszük a voksunk egyik vagy másik modell mellett. A kezdőköltségek mellett célszerű hosszú távon is végiggondolni, mire számíthatunk és mit kapunk a pénzünkért. Egy biztos: a raktérburkolatról soha ne feledkezzünk meg. Ha ehhez még további előnyök is járnak, akkor érdemes jobban is utánajárni a dolognak.

www.citroen.hu