Hivatalosan is megérkeztek az első új buszok Pécsre. A városi tulajdonú Tüke Busz Zrt. közbeszerzés keretében 115 darab új, alacsony padlós Volvo buszt vásárolt, köztük 38 csuklós járművet, amelyekből tizennyolc buszt állítottak 2015. október 16-án, pénteken forgalomba.

Az új buszok közül jelenleg már több mint egy tucat, jövő héttől pedig összesen mintegy húsz jármű szállítja az utasokat. Ezt követően folyamatosan, heti szinten állnak forgalomba újabb beszerzésű Volvók. A teljes flotta tavaszra áll fel. A buszok zöld színe a Zsolnay előtt tiszteleg. A zöld szín egyébként a Zsolnay Porcelánmanufaktúra pecsétjére utal.
A Tüke Busz Zrt. közel 3,5 milliárd forintért vásárolta meg a járműveket. Ez az összeg már tartalmazza a forgalomba állítás költségeit is, s ebből a keretből minden egyes járművön nyitható ablakokat is beépítenek a közeljövőben.
Ezenfelül a társaság 150 millió forintot költ el például az autóbuszok zöldre festésére, fóliázására, olaj- és folyadékcserékre, az utastájékoztatási rendszer felszerelésére, a kopóalkatrészek cseréjére. Csak olyan busz kerül ki a forgalomba, amelyik átesett az úgynevezett nullrevízión, azaz kifogástalan, hosszú időn keresztül hibamentes működést garantáló műszaki állapotban van.
Az új Volvók mindegyikének tavaszig tartó üzembe állítását követően összesen 48 csuklós, 123 szóló és 4 midi busz teljesít szolgálatot Pécsen, a buszok átlagéletkora pedig nyolc év alá csökken.