Kamion-Európa-bajnokság utolsó futamain általában mindenki számolgat. Könnyen lehet azonban, hogy Kiss Norbinak az első futamon meg lehet az Európa-bajnoki cím. Igaz, hogy elméletben már most is címvédő, hiszen 149 ponttal vezeti a tabellát. Ez akkora előny, hogyha nem indulna el egyetlen hátralévő futamon sem – melyeken a maximálisan 160 pont szerezhető meg -, akkor üldözőinek, Jochen Hachnak és Adam Lackónak mind a nyolc futamot meg kellene nyernie, hogy megelőzzék a magyar versenyzőt. Csodák persze mindig vannak, de ez szinte lehetetlen.

Az Európa-bajnoki címhez jelen állás szerint legalább 141 ponttal kell vezetni a tabellát, hogy az utolsó versenyhétvégére ne legyen kérdés a győztes személye. Mivel most 149 ponttal áll Kiss Norbi, a címvédéshez az is elég, ha a fent említett versenyzők közelében ér célba a futamokon. Az Axxyss Motorsport – Oxxo Racing istálló pilótája – azonban minden futamon a győzelemre hajt, ezért biztosan nem fogják kicentizni az Európa-bajnoki cím megszerzését.

A második futamon öt kör után eldőlt a dobogó: elől a kétszeres Európa-bajnok cseh David Vršecký, mögötte a szintén cseh Adam Lacko, akit a mezőny egyetlen női pilótája, Stephanie Halm üldözött, de végül nem tudta megelőzni.

Az utcai kamion csak a felvezető körig tartózkodik a versenypályán.

Az utcai kamion csak a felvezető körig tartózkodik a versenypályán.

„Tavaly Jaramában szereztük meg az első győzelmünket. Mindkét nap én voltam a leggyorsabb az időmérőn, és meg is nyertem mindkét futamot, ezért bizakodva várom a szombatot, ahol szeretnék a pole-ból ismét nyerni, majd futamgyőzelemmel  megszerezni az idei bajnoki címet. Emellett szeretném növelni az egy szezonban megszerzett győzelmek számát is, melyben a rekordot már én tartom. Célom olyan magasra tenni a lécet, hogy sokáig ne is tudják megdönteni” – jegyezte meg Kiss Norbert a hétvégi verseny kapcsán.
A bajnokság második helyén jelenleg a többszörös Európa-bajnok Jochen Hahn áll, csupán 3 ponttal a cseh Adam Lacko előtt. A negyedik helyet a szintén cseh David Vrsecky foglalja el mintegy 23 pontos hátránnyal. A csapatbajnokságot ugyanakkor a Buggyra vezeti, míg a második helyen az Axxyss Motorsport – Oxxo Racing áll 19 pontos lemaradással. Ezt még be lehet hozni, ugyanakkor az is igaz, hogy a cseh istálló két rutinos és profi pilótával vesz részt az idei csapatbajnokságban.