Kamion-Európa-bajnokság utolsó futamain általában mindenki számolgat. Könnyen lehet azonban, hogy Kiss Norbinak az első futamon meg lehet az Európa-bajnoki cím. Igaz, hogy elméletben már most is címvédő, hiszen 149 ponttal vezeti a tabellát. Ez akkora előny, hogyha nem indulna el egyetlen hátralévő futamon sem – melyeken a maximálisan 160 pont szerezhető meg -, akkor üldözőinek, Jochen Hachnak és Adam Lackónak mind a nyolc futamot meg kellene nyernie, hogy megelőzzék a magyar versenyzőt. Csodák persze mindig vannak, de ez szinte lehetetlen.

Az Európa-bajnoki címhez jelen állás szerint legalább 141 ponttal kell vezetni a tabellát, hogy az utolsó versenyhétvégére ne legyen kérdés a győztes személye. Mivel most 149 ponttal áll Kiss Norbi, a címvédéshez az is elég, ha a fent említett versenyzők közelében ér célba a futamokon. Az Axxyss Motorsport – Oxxo Racing istálló pilótája – azonban minden futamon a győzelemre hajt, ezért biztosan nem fogják kicentizni az Európa-bajnoki cím megszerzését.

A második futamon öt kör után eldőlt a dobogó: elől a kétszeres Európa-bajnok cseh David Vršecký, mögötte a szintén cseh Adam Lacko, akit a mezőny egyetlen női pilótája, Stephanie Halm üldözött, de végül nem tudta megelőzni.
A második futamon öt kör után eldőlt a dobogó: elől a kétszeres Európa-bajnok cseh David Vršecký, mögötte a szintén cseh Adam Lacko, akit a mezőny egyetlen női pilótája, Stephanie Halm üldözött, de végül nem tudta megelőzni.

Már a hétvégén Európa-bajnok lehet Kiss Norbi

Már a hétvégén Európa-bajnok lehet Kiss Norbi

A második futamon öt kör után eldőlt a dobogó: elől a kétszeres Európa-bajnok cseh David Vršecký, mögötte a szintén cseh Adam Lacko, akit a mezőny egyetlen női pilótája, Stephanie Halm üldözött, de végül nem tudta megelőzni.
Egy órával a versenyhétvége első futama előtt a csapatok általában az utolsó simításokat végzik. A háromszoros Európa-bajnok Antonio Albacete kamionját például lemosták, de sokan ilyenkor abroncsnyomást mérnek, esetleg megcserélik az elülső kerekeket.
A szombati második futamon a spanyol Antonio Albacete és a cseh Frankie Vojtíšek vívott nagy csatát.
Az utolsó futam eredményhirdetésénél a Buggyra istálló hosztesz lányai is előkerültek. Nem hiába az öröm: sikerült két dobogós helyet vinni.
A szombati második futamon a csapatversenyben harmadik lett az Oxxo Racing-Axxyss Motorsport.
A lányok itt még nem tudhatták, hogy kiknek adhatják oda a díjakat és a pezsgőket. A cseh lapok sorsfordító eseményként tekintettek erre a versenyhétvégére. Volt, amelyik azt jósolta, megáll Kiss Norbert menetelése és dobogós helyeket hoz a Buggyra. Nagyon szurkoltunk, hogy ne legyen igazuk.
A hőség néha elviselhetetlen volt az aszfalton, nem csoda, ha a lányokon alig volt ruha az Autodrómon.
Az utcai kamion csak a felvezető körig tartózkodik a versenypályán.
Egy ilyen versenyre mindenki elhozza a saját büszkeségét. Egy cseh fickó a Hummerjét hozta el.
Kiss Norbert szombaton 30 pontot gyűjtött, így összetettben pedig továbbra is az élen áll 349 ponttal. A csapatverseny tekintetében az Oxxo 479 ponttal a második helyet foglalja el a cseh Buggyra mögött, mely eddig 519 pontot gyűjtött.
Idillikus jelenet és közben egy fickó egy böszme teherautó abroncsot terelget nem sokkal a verseny kezdete előtt.
A második futamon Vršecký lepattintotta magáról Stephanie Halmot. A német versenyzőnő kivitte az oszlopot és kis híján a kavicságyban landolt. Ez nem éppen úriemberre valló viselkedés.
Valahol itt kezdődik a kamionok iránti szenvedélyes rajongás.
Már a hétvégén Európa-bajnok lehet Kiss Norbi 42
Kiss Norbert a második futam előtt. A magyar pilóta egyáltalán nem volt ideges, viszont tudta, hogy nehéz feladat vár rá, hiszen a nyolcadik helyről kellett felhoznia a futam legjobbjai közé a versenykamiont.
Egy órával a verseny előtt Kiss Norbi még nyugodtan falatozik, vagyis falatozna, ha nem tolnám a gépet az arcába. Mindezt megértő mosollyal nyugtázza és üzeni a vezess.hu olvasóinak, hogy nagyon köszöni, hogy ilyen sokan szorítunk neki Magyarországról.
A hosszú combú lányok még a háromszoros német Európa-bajnok, Jochen Hahn standja előtt is őrjáratoztak.
Nagyon egyszerű a felállás: a versenyzőknek oda kell állni, ahová mutatják, de vajon így oda tudnak-e figyelni a számokra?
A cseh-német határ közelében található egykori bányaváros, Most versenypályája már a 23. alkalommal ad otthont az Kamion Európa-bajnokság cseh futamainak.
Az Autodróm szombati utolsó futamának élmezőnye: hátulról az első versenykamion Kiss Norbié, aki a nyolcadik helyről jött föl a negyedik helyre. Ha az előírt 11 helyett még lehetett volna plusz 1-2 kört autózni, akkor biztosan megelőzte volna a harmadik helyen célba ért női versenyzőt, Stephanie Halmot.
A jövő heti magyar futam után a szezonból még hátra van egy belga, egy spanyol és egy francia verseny. Ebben az évben összesen tíz versenyhétvégéből áll a Kamion Európa-bajnokság programja.
Nem sokkal a szombati első futam előtt megfordították a versenykamion kerekeit az Oxxós fiúk. Közvetlenül a verseny előtt semmi nyoma nem volt az idegességnek. Jobb oldalt Bakó Csaba (álló) a csapat versenymérnöke látható, akivel nemrég készítettünk interjút.
Az Oxxo-csapat robogója, melyet elsősorban a versenyhelyszíneken használnak a box utca és a versenypálya közötti ügyes-bajos dolgok intézésre.
Az Oxxo-csapat MAN TGX 18.440 típusú nyergesvontatója, mely a magyar istálló logisztikai és irányító központját húzza egy jól felszerelt félpótkocsi személyében. Természetesen a magyar versenykamion sem a saját kerekein gördült ide Csehországba, azt is egy hasonló utcai kamion szállítja versenypályáról-versenypályára.
Ilyen és ehhez hasonló szépségekkel is lehetett találkozni az Autodrómon.
Kiss Norbert a szombati első futamot magabiztosan hozta. A második futamon már fordított rajtrács következett, így a magyar versenyzőnk az első futam győztesként a nyolcadik helyről kellett rajtolnia a második futamon. (A szabály értelmében csak az első futam nyolc helyezettjét fordítják meg.)
Fotó megosztása:

Az utcai kamion csak a felvezető körig tartózkodik a versenypályán.

Az utcai kamion csak a felvezető körig tartózkodik a versenypályán.

“Tavaly Jaramában szereztük meg az első győzelmünket. Mindkét nap én voltam a leggyorsabb az időmérőn, és meg is nyertem mindkét futamot, ezért bizakodva várom a szombatot, ahol szeretnék a pole-ból ismét nyerni, majd futamgyőzelemmel  megszerezni az idei bajnoki címet. Emellett szeretném növelni az egy szezonban megszerzett győzelmek számát is, melyben a rekordot már én tartom. Célom olyan magasra tenni a lécet, hogy sokáig ne is tudják megdönteni” – jegyezte meg Kiss Norbert a hétvégi verseny kapcsán.
A bajnokság második helyén jelenleg a többszörös Európa-bajnok Jochen Hahn áll, csupán 3 ponttal a cseh Adam Lacko előtt. A negyedik helyet a szintén cseh David Vrsecky foglalja el mintegy 23 pontos hátránnyal. A csapatbajnokságot ugyanakkor a Buggyra vezeti, míg a második helyen az Axxyss Motorsport – Oxxo Racing áll 19 pontos lemaradással. Ezt még be lehet hozni, ugyanakkor az is igaz, hogy a cseh istálló két rutinos és profi pilótával vesz részt az idei csapatbajnokságban.