Tegnap éjjel a BKV a Fővárosi Önkormányzat kérésére 67 darab autóbuszt biztosított a migránsok szállítására a Keleti pályaudvar és Hegyeshalom között. A migránsok utaztatásában nemcsak BKV buszok vettek részt, ugyanis még szükség volt 37 Volán-autóbuszra is (összesen 104 busz vett részt az akcióban). A járművek Budapestről történő kivonása nem okozott különösebb fennakadást a fővárosi közlekedésben, mivel az átcsoportosított autóbuszokat tartalékból pótolták.

A mai napon a szombati menetrendben előírt járműpark teljes létszámban állhatott forgalomba. A menekültek elszállítására használt autóbuszokat a BKV – csakúgy, ahogy máskor – most sem engedi forgalomba állni alapos takarítás és fertőtlenítés nélkül. A BKV buszokban információink alapján nem esett kár, így azok gond nélkül térhettek vissza Budapestre.

Nem mondható el ez ugyanakkor arról a Szegedről Mórahalmon át Röszkére tartó járműről, melyet migránsok rongáltak meg. Az autóbuszt egy gyűjtőpontnál néhány migráns megpróbálta megállítani. Egyikük a jármű elé feküdt, majd miután az megállt, odaléptek a buszhoz és egy társuk ököllel megütötte a busz szélvédőjét. A busz szélvédője ennek következtében keresztben végig repedt. A rendőrség a helyszíni szemle során azt is megállapította, hogy a járművet az akció során kővel dobták meg, a sofőr pedig azt mondta, hogy leköpték őt.