Most, hogy már több mint egy hete tart hazánkban a kíméletlen hőség, valljuk be, szívesen nézegetünk olyan dolgokat, melyeknek egy kicsit is köze van a hideghez, vagy akár a jéghez. A tengerentúli Canadian Tire 2013 telén azért épített jégből pick-upot, hogy bemutassa, az általuk gyártott speciális akkumulátorral akár -40 oC-os hidegben is képes elindulni az autó.

A cég a különleges járgány elkészítéséhez egy Chevrolet 2500 HD-t vett alapul. Az átalakítás során teljesen elbontották a kasztni acél részeit és lényegében csak az alvázat, a hajtásláncot, valamint a motorteret hagyták meg. Az átépítés során csak annyi alumíniumot használtak fel kasztni megépítéséhez, amennyire feltétlen szükség volt a jégtáblák rögzítéséhez. Az erőforrást, valamint a hozzá tartozó részeket speciális hőszigeteléssel vették körül annak érdekében, hogy a jég és a menet közben keletkező hő ne lépjen kölcsönhatásba egymással.

Mi lehetne most jobb a jégből készült pick-upnál? 2 A végeredmény tökéletes lett, hiszen a jégből készült pick-up teljesen élethűre sikeredett. Mindehhez természetesen koncentrált munkára volt szükség. Előtte gondosan megtervezték, hogy hány darab jégtáblára van szükség a karosszéria kialakításához, továbbá a motorháztető problematikáját is sikerült megoldani. A készítők olyannyira belendültek, hogy még a fülkében található fácska alakú illatosítót is jégből faragták ki. A legjobb mégis a rendszám lett, mely jobb, mint az eredeti, és amelyet szintén jégből alkottak meg.

A cég, miután bejárta Kanadát a pick-uppal, átadta az enyészetnek a járművet. Mindezt persze stílusosan tette. Felvették videóra, ahogy egy meleg garázsban lassacskán szétolvad a jégből készült karosszéria. A végeredményt persze visszafele játszották le, így olyan, mintha aprócska cseppekből állt volna össze.