A háromtengelyes, dobozos teherautókat mindenki ismerheti a nagyobb szupermarketek mellől. Ezek azok, melyek a nagy logisztikai bázisokról elviszik helybe az árut, vagyis a hónapokig elálló dobozos tejeket és a rekeszekben álló 1,75 literes üdítőket. A háromtengelyes teherautók persze nem csak áruszállításra alkalmasak, hiszen tökéletesen üzemeltethetők szemétszállítós vagy akár tartálykocsis változatban is.

A közepes teherbírású CF Euro 5-ös elődje már bizonyított, ezért a DAF-nak a motort és a hajtáslánc egyes elemeit kellett frissítenie. A modell ezen kivitele pedig megkapta a 2012-ben bemutatott fülkét is. A megújult háromtengelyes CF első tengelye 7,5 tonnás, míg a hátsók 13,5 tonnás teherbírással rendelkeznek. A nagyobb manőverezhetőség érdekében a C tengely is kormányozható, ennek köszönhetően kisebb íven képes megfordulni a teherautó. Az eindhoveni gyártó mérnökei megnövelték ezen kivitel hasznos teherbírását, így az 19 tonna, míg össztömege 32 tonna lett.

A felfrissített modellhez új, Paccar PX-7-es, 6,7 literes motorokat kínál a gyártó, melyek 283 (208 kW) és 314 (231 kW) lóerős változatban állnak rendelkezésre. Az erőforráshoz kétféle sebességváltó csatlakoztatható: a kínálatban szerepet kapott egy kilencfokozatú manuális, valamint egy tizenkét fokozatú AS-Tronic automata sebességváltó is. A DAF a PX-7-es motorok mellett a 10,8 literes MX-11-es, valamint a 12,9 literes MX-13-as erőforrásokat is elérhetővé tette a CF-hez, ha a megrendelő adott esetben még nagyobb hasznos teherbírást várna el a háromtengelyes CF-től. Ez jól jöhet az építőipari alkalmazásokra szánt járművek esetében. Ez hozhatja a jövőben a tejet 2 Az új PX-7-es motorokkal ellátott modellek gyártása novembertől indul, de a gyártó már mától vesz fel megrendeléseket erre a változatra. A járművekhez – ahogy a nyerges vontatóknál is – Day, Sleeper és Space fülkéket választhatnak a jövendőbeli üzemeltetők.

A DAF nemrég az extra halk teherautókkal került a figyelem középpontjába. A holland cég termékei Magyarországon is népszerűek, legutóbb Révész Bálint cége vehette át az egymilliomodik DAF teherautót, aki ebből az alkalomból még a holland miniszterelnökkel, Mark Ruttéval is pózolhatott.