Harmadik alkalommal rendezi meg a NiT Hungary és az ORFK-OBB az 5 tengelyen biztos kézzel! elnevezésű versenyt. A megmérettetés célja a legjobb vezetéstechnikai tudású versenyző elismerése mellett a közlekedésbiztonság, a közúti partnerség és a szakmai presztízs erősítése. Az október 3-i döntőn egymillió forintot vihet haza a győztes, aki egyúttal a “A legkiválóbb magyar kamionsofőr 2015” trófeát is a hóna alá csaphatja.

A vállalkozó kedvű teherautó-vezetők az elmúlt évekhez hasonlóan augusztus 14-ig jelentkezhetnek a hazai kamionos versenyre. Tavaly első alkalommal hölgy is indult a megmérettetésen, ezért a szervezők idén is remélik, hogy még többen képviselik magukat a szebbik nemből. A legügyesebb hazai kamionsofőr ugyanis a pénzjutalom mellett olyan szakmai elismerést szerezhet, mellyel nemcsak saját hírnevét, de cége elismertségét is erősíti.

Az őszi verseny során egy háromtagú döntőbizottság osztályozza a versenyzők rátermettségét többek között a jó helyzetfelismerés, a manőverezési képesség, a gazdaságos vezetési stílus és  rakományrögzítési tudás terén. A kihívássorozat idei újdonsága, hogy nem lesz nevezési díj.

Az erőpróba résztvevői elsőként szakmai kérdésekben mérik össze erejüket egy online teszten, majd az elődöntőkön és a döntőben az ügyességi feladatok minél kreatívabb és gyorsabb megoldásában kell helyt állniuk. A végső összecsapáson a legjobbak küzdenek meg egymással a zsámbéki Driving Camp pályáján.