Tegnap délelőtt egy menetrend szerint közlekedő autóbusz karambolozott Lengyelországban, az A4-es autópályán, Wroclaw és Opole között. A baleset Brzegnél történt, amikor – eddig tisztázatlan körülmények miatt – egy félpótkocsival szerelt nyerges vontató belerohant az előtte haladó autóbuszba.

A lengyel fapados társaság, a PolskiBus.com Krakkóból Wroclawba tartó buszán tizenheten utaztak. A teherautó sofőrjét kórházba kellett szállítani, ugyanakkor az autóbuszon senki sem sérült meg. Mindez a buszvezető lélekjelenlétének köszönhető, aki az ütközést követően azonnal megállt, és leterelte az utasokat a járműről. Máglyaként égett egy busz az autópályán 1
Mint utólag kiderült, nagyon helyesen tette, mivel az autóbusz és a teherautó azonnal lángra kapott. Sőt, a félpótkocsiban gyúlékony anyagok voltak, ezért a tűz rendkívül gyorsan továbbterjedt az egész szerelvényre. A szerencsétlenségben az autóbusz és a kamion teljesen kiégett, a tűzoltók kiérkezéséig hatalmas füstoszlop szállt fel a levegőbe a helyszínen. A következő videón a baleset helyszínén drónnal készített felvételek láthatók. 

A 2011 óta működő PolskiBus.com több mint 8 millió utast szállított eddig Európában. A jelentős utasforgalmat bonyolító társaság közel 150 darabos buszflottával rendelkezik, melynek túlnyomó részét Van Hool gyártmányú magas felszereltségű buszok alkotják. A társaság a közelmúltban nemzetközi járatokat is indított, így már Prágába, Berlinbe és Pozsonyba is utazhatnak a lengyelek, október 1-től pedig újabb külföldi desztinációkkal bővül a társaság kínálata.