Limitált szériás változattal ünnepli meg a Mercedes legnépszerűbb haszonjárművének sikerét. A különleges kiadás lényegében optikai tuning, melyet “Edition Sprinter” csomagnéven kínál a német gyártó a modellhez. Annak érdekében, hogy mégis különleges legyen, mindössze kétezer vásárló élhet ezzel a lehetőséggel. A külső-belső vizuális turbó zárt áruszállítós, valamint az utasszállítós kivitelhez, vagyis a 3,5 tonnás össztömegű változatokhoz lesz rendelhető.

A különleges kiadású Sprinter megjelenése az első generációs változatokét idézi: a lökhárítókat a fényezéssel megegyező árnyalatú színre fújják. Kicsit megbolondítva az összképet a gyártó sötétített hátsó lámpákat szerel be, emellett a speciális kiadást 16 colos könnyűfém felnikkel látják el. Igény szerint 17 colos, ezüstre fújt könnyűfém felnik is rendelhetők lesznek. Az optikai csomag részei továbbá a bi-xenon izzókkal ellátott fényszórók, valamint a krómozott hűtőmaszk.

Az utastérben leginkább a belső borítások terén lesz változás a szériagyártmányokhoz képest. A Mercedes a limitált szériás változatot “Edition Sprinter” feliratú hímzéssel ellátott szőnyegekkel, a kombi kivitelű utasszállítós kivitelt pedig bőrbevonatú kormánykerékkel és sötétített hátsó ablakkal látja el.


Az optikai csomaggal feldobott modell gyártása  ebben a hónapban kezdődik és a gyártó 19 európai országban – Spanyolországtól Svédországon át egészen Magyarországig – forgalmazza majd a különleges modellt. Németországban az áruszállítós kivitelhez 2300 euróért, vagyis átszámítva közel 700 ezer forintért lehet megrendelni a speciális optikai csomagot. A Mercedes tájékoztatása szerint ez így 50 százalékkal olcsóbb, mintha a fenti extrákat külön-külön rendelné meg a leendő üzemeltető.
A Mercedes Sprinter gyártása 1995-ben kezdődött. A modellből azóta 2,9 millió darabot értékesítettek legalább 150 országban. A nyizsnyij-novgorodi gyárban pedig néhány napja gördült le a tízezredik oroszországi összeszerelésű Sprinter.