Rendkívül viszontagságos időjárás uralkodott az olaszországi versenyhétvégén, ezért az FIA Kamion Európa-bajnokság mezőnye alaposan megküzdött a körülményekkel. Az Oxxo-Axxyss Motorsport versenyzője az ausztriai négyes győzelem után érkezett Misanóba, ahol simán megnyerte a szombati időmérőt, de ahogy előző évben sem, úgy most sem tudta győzelemre váltani.

Gondok a futóművel
A szakadó eső miatt többször is elhalasztották az első futamot, végül  sárga zászlós rajttal engedték el a mezőnyt. Kiss Norbi futómű gondokkal küzdött, ráadásul belülről beázott a szélvédője, ezért valamelyest lelassult. Emiatt utolérte őt Hahn és Lackó, majd a magyar pilóta hibáját kihasználva mindketten megelőzték. Onnantól hiába tartotta velük a tempót a hatszoros magyar bajnok versenyző, nem tudott támadni, így végül harmadik lett.

A két futam között a szerelők megjavították a futóművet, ennek köszönhetően a második versenyre stabilabb lett a bivalyerős MAN versenykamion. Kiss Norbi a hatodik helyről rajtolva hamar feljött az élen haladó Janiec mögé – aki Norbi csapattársa a csapatbajnokságban -, majd pár kör múlva megelőzte a francia pilótát és átvette a vezetést. Ezt követően üldözői már nem tudták megelőzni, így megnyerte a futamot Lackó és Janeic előtt.

Tovább növelte előnyét Kiss Norbi a Kamion Eb-n 1

A Oxxo egyik versenykamionja 1500 lóerős és összesen 5 és fél tonna

A Oxxo egyik versenykamionja 1500 lóerős és összesen 5 és fél tonna

Baleset és győzelem
Vasárnapra is maradt a szeszélyes időjárás: többször eleredt az eső és csak az utolsó futam zajlott napsütésben. Norbi ismét megnyerte az időmérőt – sorban az ötödiket -, majd magabiztos rajt-cél győzelmet aratott. A misanói utolsó futamnak Norbi a nyolcadik helyről vágott neki, de csupán egy körig jutott a mezőny, mert Reinert és Körber balesetezett. Ezért piros zászló, no meg új rajt következett.

A két versenyző kiesésével már csak öten voltak Norbi előtt, az új rajtnál pedig nagyon jól manőverezett az Európa-bajnok magyar pilóta, így az első kör felénél már harmadik volt Vrsecky és Lackó mögött. Az utolsó két körre elfogyott Norbi fékhűtő vize, de végül be tudta hozni versenykamionját a hétvége negyedik dobogós helyezéséért. Kiss Norbi végül Lackó és Vrsecky mögött lett harmadik lett.

A szezon első három hétvégéjén a hat pole-pozícióból ötöt Kiss Norbi szerzett meg, a 12 futamból nyolc győzelme, összesen 11 dobogós helyezése van, természetesen ennek az elképesztő sorozatnak köszönhetően nagy előnnyel, 54 ponttal vezeti az Európa-bajnokságot, mögötte Lackó és Hahn állnak jelenleg a virtuális dobogón. A csapat következő versenyhétvégéje Franciaországban, Nogaróban lesz június 19-21. között.