Egy váratlan, nem tervezett megállás nemcsak a sofőrt, hanem a fuvarozó céget is kellemetlenül érinti. A váratlan anyagi kiadások mellett a vállalatoknak esetlegesen a jó hírnév sérülésével is számolniuk kell. Mivel a szállítmányozási iparág már így is nagyon alacsony haszonkulccsal dolgozik, a nem tervezett megállások jelentős hatással lehetnek a fuvarozó cégek teljesítményére. A Volvo Trucks nemrégiben átfogó elemzést végzett annak érdekében, hogy kiderítse, mily módon lehet csökkenteni a teherautók váratlan megállásaiból fakadó többlet költségeket.

A svéd cég 5 éven át, mintegy 3500 saját márkás jármű valós életből nyert adatait gyűjtötte össze. A kutatás során a cég magasabb szintű szimulációkat végzett, emellett különböző szerviz szituációkat generált, hogy elemezze, hogyan, miért és mikor következik be nem tervezett megállás. “A tanulmány egyértelműen kimutatta, azáltal, hogy figyelemmel tudjuk kísérni a jármű használatát, valamint a különféle főegységek állapotát, lehetségessé válik a karbantartás jobb tervezése. Úgy gondoljuk, hogy a nem tervezett megállások számát 80 százalékkal tudjuk csökkenteni, ha a jármű szervizelését időben és a tényleges szükségleteknek megfelelően végzik el” – jegyezte meg Hayder Wokil, a Volvo Trucks szakértője.

A Volvo Trucks elsősorban az internetben látja a lehetőséget. A mai teherautók ugyanis online csatlakoztathatók a szervizhez. Ennek köszönhetően egy technikus akár távolról, valós időben is nyomon követheti, hogy pontosan hogyan használják az adott járművet. “Ennek köszönhetően a technikus be tudja ütemezi a karbantartást jó előre, illetve ki tudja küszöbölni egyes részegységek elromlását, vagy elhasználódását. Mi több, a tervezett szervizt el lehet halasztani, ha a technikus úgy látja, hogy a jármű különféle alkatrészei a várhatónál sokkal kevésbé használódtak el, időt takarítva meg ezzel a szállítmányozó cégnek” – tette hozzá Wokil.

Bár a Volvo Trucks jelentős fejlődést ért el ezen a területen, a megelőző szerviz fejlesztése még mindig gyerekcipőben jár. Ugyanakkor jó esély van arra, hogy az online megfigyelt járműveknél nullára redukálják a nem tervezett megállásokat.