A megerősített front alkalmasabbá teszi a négytengelyes FH nyergesvontatót a keményebb utakra és durvább alkalmazásokra, így például építési munkálatokra és rönkszállításra. A megújult nagy teherbírású modellt az április 20-25. közötti Intermat kiállításon leplezik le Párizsban, azonban a gyártó már közzétett néhány fotót a fejlesztésről. 
Erősebb lökhárító a Volvótól 2 Az új, nagy teherbírású lökhárítóval ellátott Volvo FH ugyanazon a tervezési koncepción alapul, mint az FMX eleje, melyet nehéz építési körülmények közé szántak. A sarkok és a védőlemez anyaga 3 milliméteres acél, míg a védőlemez fölötti fellépő a dizájn része.

A lökhárító magas pozíciója hozzájárul a kiváló megközelítési szöghöz, mely 20 fok felett van az extra magas alvázakon, amelyet szintén 2014-ben a Volvo FH-val vezettek be. A bevizsgált vonószem öntöttvasból készült, legalább 36 tonnára tervezték és akár a gyári felszereltség része is lehet.

Erősebb lökhárító a Volvótól 3 “A tervezői kihívás az volt, hogy megerősítsük a jármű elejét a megjelenés megváltoztatása nélkül. Az ék alakú acél sarkok vonalai a lökhárító közepe felé futnak. Ez egy diszkrét, de erőteljesebb kinézetet ad, amely nem változtatja meg az a Volvo FH megjelenését” – tette hozzá Rikard Orell, a Volvo Trucks dizájn igazgatója. A lökhárító 132 milliméterrel lett nagyobb annak érdekében, hogy felfogja az ütközéseket, megvédve ezzel más létfontosságú részeket, mint például a fényszórókat.