A jó idő beköszöntével előtérbe kerülnek a családi programok, azon belül is a nosztalgiavillamosozás és -buszozás. A BKV áprilisban már mindjárt húsvétkor előhozza a kocsiszínekből a féltve őrzött villamosokat.

Szombaton egy 1912-es gyártású favázas nosztalgiavillamos áll forgalomba a Móricz Zsigmond körtér és a Kamaraerdei Ifjúsági Park között. Ez a villamostípus – a legendás Ezres – 1984-ig közlekedett a fővárosban, az 1950-es években jelentősen modernizált acélvázas kivitelben. A járművet 1992-ben az eredeti, favázas felépítményre építették vissza. Érdekessége, hogy kontrollerkarját a hagyományos kocsikéval szemben az óramutató járásával ellentétes irányban kell forgatni.

Így nosztalgiázhat húsvétkor 2 Húsvétvasárnap a 492-es pályaszámú Bengáli csuklós villamos (lenti kép) a Széll Kálmán tér és a Deák Ferenc tér között szállítja az utasokat. A hét utolsó napján a villamosozás mellett trolibuszozni is lehet egy ZiU-9B típusú busszal, mely a 70-es, a 74-es és a 78-as troli vonalán, a Csáktornya park és a Kossuth Lajos tér között várja az érdeklődőket. Az Ikarus 180 nosztalgia-autóbusz pedig a Deák Ferenc tér és Szentendre között szállítja az utasokat.

Így nosztalgiázhat húsvétkor 3 Húsvéthétfőn három nosztalgiavillamos közül választhatnak a közlekedésbarátok. A 1074-es pályaszámú favázas nosztalgiavillamos a Móricz Zsigmond körtér és a Kamaraerdei Ifjúsági Park között, a 436-es favázas villamos és a 611-es favázas villamos pedig a Közvágóhíd és a Jászai Mari tér között közlekedik. Az Ikarus 180-as ezen a napon is Szentendre és a Deák Ferenc tér között szállítja az utasokat.

A nosztalgiajáratokat 500 forintos jeggyel vehetik igénybe az érdeklődők, de több jármű kipróbálása esetén célszerű a nosztalgia-napijegy megvásárlása.