2013-ban a hagyományteremtés szellemében indította útjára a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary) a Busexpo szakkiállítást, mely jelenleg az autóbuszgyártás- és forgalmazás egyik legnagyobb éves rendezvényének számít. A NiT Hungary idei rendezvénye az aktuális kérdések mellett a személyszállítási piac közelgő, 2016-is liberalizációjával is foglalkozik majd.

A zsámbéki Driving Campben tartandó április 22-i rendezvényre a NiT Hungary várja az autóbuszos alágazatban, a buszgyártásban, a jármű- és alkatrész-forgalmazásban tevékenykedő vállalatokat, vállalkozásokat. A Busexpo kísérőrendezvényeként ugyanakkor sor kerül a XXI. Országos Személyszállítási Szakmai Konferenciára is, melynek szakmai támogatója a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

Az idei Busexpo természetesen nyitott kapukkal vár minden kiállítót és a szakma iránt érdeklődő, a változásokra, fejlesztésekre és a technikai, technológiai újdonságokra nyitott látogatót, legyen az a közszolgáltatásban, vagy a magánfuvarozásban érdekelt, hivatásának élő szakember, vagy egyszerű autóbusz-fan.

A tavalyi évben összesen 33 kiállító állított fel standot a rendezvényen, a konferencián pedig közel 150 ember vett részt. Emellett a 2014-es Busexpón számos oldtimer, valamint vadonatúj, hazánkban először bemutatkozó jármű volt látható. A szervezők idén is sok meglepetéssel készülnek, így szinte biztosan lehetünk abban, hogy lesz néhány magyarországi premier a Busexpón.