A Hyundai még tavaly ősszel, a Hannoveri IAA haszonjármű kiállításon mutatta be új kis-haszonjármű családját. Az elsősorban az európai piacra tervezett típuskínálattal a márka nem először célozza meg ezt a szegmenst. A dél-koreai autógyártó először a rövid és hosszabb tengelytávval rendelkező változatokat fogja gyártani, melyeket számtalan felépítménnyel rendelhetnek meg a vásárlók.

A törökországi Karsan Otomotiv vállalat és a Hyundai között megkötött hosszú távú termelési megállapodás értelmében a törökök az elkövetkező hét évben 200 ezer H350-as kisbuszt és kisteherautót gyártanak évente. Az új haszonjármű-modellek kétféle teljesítményszinttel rendelkező, 150 és 170 lóerős 2,5 literes CRDi motorokkal készülnek majd. Felszereltségük pedig olyan kiegészítőket tartalmaz majd, mint a biztonságot szolgáló vészfékasszisztens, a borulásgátló rendszer, vagy a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer.

Márciustól gyártják a Hyundai új furgonját 1
Márciustól gyártják a Hyundai új furgonját 2

Márciustól gyártják a Hyundai új furgonját

Márciustól gyártják a Hyundai új furgonját

Márciustól gyártják a Hyundai új furgonját 5
Márciustól gyártják a Hyundai új furgonját 6
Fotó megosztása:
Márciustól gyártják a Hyundai új furgonját 7 Az utasok kényelmét ezen felül elektromos ablakemelők, hűtött kesztyűtartó, esőérzékelős ablaktörlők, automata fényszórók, tempomat és a beépített GPS-navigáció szolgálja.

A Hyundai szerint az európai vásárlók kipróbált járművet kapnak, a  mérnökök ugyanis hozzávetőleg 2 millió kilométert tettek meg a jármű tesztelése és finomhangolása során. Az extrém hideg időjárási teszteket szerte Európában, Skandináviától Oroszországig végezték. A kemény hidegre Oroszországban és Finnországban készítették fel a furgont, ahol a próbafutások ideje alatt a járművek fagypont alatti hőmérsékleteknek voltak kitéve.

A Törökországban készülő új kisteherautó-család májusban jelenhet meg az európai kínálatban.