Ha a tragédia nem árnyékolja be, akár még szépnek is mondhatnánk azt a kísérteties jelenséget, amely pénteken este a svéd egyetemi város, Lund központjában bekövetkezett.


Áttételesen egy eltört távhő-vezeték okozott tragikus kimenetelű balesetet Svédországban. A megsérült vezetékből kiáramló, 88 fokos víz pillanatok alatt sűrű párába borította a környéket, a szemtanúk elmondása szerint az orruk hegyéig sem lehetett ellátni.
A szakemberek már dolgoztak a hiba elhárításán, amikor a sűrű párában feltűnt egy busz, amely a rendőrségi kordon ellenére behajtott az érintett területre, majd ott fel a járdára, egyenesen egy étterem előtt várakozó tömegbe. 
A mentők hét embert szállítottak kórházba, egy nyolcadik áldozat a helyszínen életét vesztette. Az elhunyt minden jel szerint egy 65 éves kerékpáros volt; a tűzoltók később megtalálták a busz alá beszorulva a bicikli roncsát.
A csőtörést este negyed tíz körül hárították el. Számos járókelő, valamint egy, a hiba elhárításán dolgozó tűzoltó égési sérüléseket szenvedett a forró víztől.
A buszvezetőt letartóztatták, emberöléssel vádolják.
További képek a .

Eltört távfűtéscső okozott halálos balesetet 3