Gyermekkórház és szülészet működött abban az épületben, amelyet földig rombolt a hatalmas detonáció, amikor az utcán, a kórház előtt kigyulladt és felrobbant egy tartálykocsi csütörtökön reggel Mexikóvárosban. 
A robbanást állítólag annak a vezetéknek a szivárgása okozta, amelyen keresztül az intézmény konyhájára fejtették a gázt. Szemtanúk szerint a kocsi személyzete a balesetet megelőzően 15-20 percen át próbálta szigetelni a vezetéket, sikertelenül. Arról is beszámoltak, hogy az épület előtt szemmel látható gázfelhő alakult ki, amely aztán belobbant.
Az épületben a becslések szerint mintegy százan tartózkodtak a robbanás idején. Először a konyha közvetlen közelében fekvő szülészet omlott össze, ám később az intenzív osztály, valamint az irodák is megsemmisültek.
A közelben lakók szerint a detonáció gigantikus volt. Aki tudott, a helyszínre sietett. “Szerencsére nyolc újszülöttet ki tudtunk menteni” – mondta el egy közelben lakó férfi, Ismael Garcia.
A tűzoltók eddig hét holttestet emeltek ki a romok közül, köztük négy gyermeket. Más híradások szerint mindössze ketten haltak meg, egy 40 éves nő és gyermeke. A sérültek száma a legutóbbi információk szerint 59, közülük 22 gyermek, a hatóságok azonban attól tartanak, hogy mások is a romok alatt rekedhettek.
A kórház állami intézmény volt, a páciensek többségében szegény vagy nincstelen emberek. A kezdeti mentést nehezítette, hogy a környéken kevés volt a bevethető mentőautó, valamint hogy a tartálykocsiban tárolt, mintegy 4,5 köbméternyi gáz folyamatosan táplálta a lángokat. A legutóbbi hírek szerint a rendőrség mellett a katonaság és a haditengerészet alakulatai is a helyszínen vannak. A túlélők után mentőkutyákkal kutatnak.
A rendőrség letartóztatta a tartálykocsi személyzetét, köztük a sofőrt, Julio Cesar Martinezt, akit égési sérülésekkel kórházban ápolnak.
Napjaink egyik legismertebb illuzionistája, Dynamo ismét kitett magáért: élő műsorban, nézők szeme láttára, a semmiből varázsolt elő egy autót. Mutatványát alább megtekintheted.

Tartálykocsi robbant fel, lerombolt egy kórházat 1