Csupán két centivel hosszabb négy méternél, tükrökkel együtt is keskenyebb 195 centinél, és megfordul nem egészen 10 méteren: az Opel Corsavan kategóriatársaihoz hasonlóan különösen praktikus megoldást jelent a városi áruszállításra.
A háromajtós modellen alapuló furgon hasznos terhelhetősége 571 kilogramm, 21-el több, mint az előző modellé. A 920 literes rakteret övvonalig tartó acéllemez választja el az utasfülkétől,  térfogata 920 liter. Az acél padlón lekötőszemek szolgálnak a rakomány rögzítésére; opcióként csomagrögzítő hálók, gumi padlószőnyeg és a szállítmányt a betekintés elől elrejtő, négyrészes takaró is rendelhető.
A Corsavan 1,2 és 1,4 literes benzinmotorokkal, valamint az 1,3-as dízellel vásárolható meg, a teljesítmény-tartomány 70-95 LE. A dízelmotor (95 LE, 190 Nm)  átlagos üzemanyag-fogyasztása a szabványos vegyes ciklusban 3,3 liter 100 kilométeren, a karbantartási periódus 2 év vagy 60 ezer kilométer, félidőben köztes szervizzel.
Itt az Opel kisdobozos furgonja 1
Itt az Opel kisdobozos furgonja 11
Hiába furgon, a Corsavan megkapta a személyautó Opel Corsa legtöbb kényelmi és biztonsági funkcióját. Alapáras a visszagurulásgátló és a városi üzemmódra kapcsolható szervokormány. Opciós a jelzőtábla-felismerés, sávelhagyásra figyelmeztetés, automatikus távfény-lekapcsolás, követési távolságra és ráfutásos ütközésre figyelmeztetés szerepel a kínálatban, a szintén feláras IntelliLink infotainment rendszer a vezető okostelefonjával teremt kapcsolatot.
A Corsavan forgalmazása már az első negyedévben megkezdődik.