Bár a kalocsai trió megpróbálta, mégsem sikerült a tegnapi szakaszra rendesen megjavítani a Scaniát. A Qualisport ugyan megkezdte a 2015-ös Africa Eco Race tizedik, a mauritániai Akjoujt és Toueila között bonyolított szelektív szakaszt, azonban a csapat ezt a menetet is kénytelen volt félbeszakítani. A 342 kilométeres távból Kovács Miklós pilóta, Czeglédi Péter navigátor és Ács László fedélzeti szerelő mindössze néhány kilométert tudott teljesíteni.

“A csapat egész éjjel dolgozott annak érdekében, hogy megjavítsuk a hátsó futómű csütörtökön szerzett sérülését, de a jelek szerint ez nem volt elég. Elrajtoltunk ugyan, de alig néhány kilométer után úgy éreztük, hogy jobb lesz kiállni, mert nem éreztük biztonságosnak a folytatást” – jegyezte meg a korábbi Africa Eco Race versenyeken a dobogó összes fokát megjáró Kovács, akit a kilenc indulóval elstartolt kamionos kategóriában a jelentős időbüntetések ellenére a hatodik helyre rangsorolnak.

A mai menet egyébként az utolsó tétre menő szakasz, mivel a sportfelügyelők bejelentették, hogy folytatódik a hagyomány és az előző hat versenyhez hasonlóan a január 11-i zárónapra tervezett rövid szenegáli száguldás csak demonstrációs eseményként kerül lebonyolításra, így annak eredménye a végső értékelésbe nem számít bele.

Ha az eddigi eredményeket vesszük figyelembe, akkor a kamionos győzelmét akár oda is ítélhetjük a Kamaz gyári csapatát erősítő pilótának, a korábban egyszer már diadalmaskodó Anton Sibalovnak. A napi szakaszt az MAN-es portugál pilótanő, Elisabete Jacinto zárta a harmadik pozícióban, míg az összesítésben a bronzérmes helyet a korábbi háromszoros győztes, a cseh Tomecek mondhatja magáénak.