Miskolcon tegnap útjára indult a kívül-belül ünnepi díszbe öltöztetett adventi villamos. Ugyanakkor idén először nem csak villamossal ajándékozza meg a meg a helyi közlekedési vállalat a megyeszékhely lakóit, ugyanis a Tiszai pályaudvar is díszkivilágítást kapott. Emellett a végállomás villamossínek közötti füves területén egy kilenc négyzetméter alapterületű villamosmakettet is kiállítottak, melyet a Miskolci Városi Közlekedési Zrt. (MVK) vállalat munkatársai készítettek és öltöztettek ünnepi fénybe.

Miskolc adventi villamosát idén kívülről 100 méternyi fényfüzér, 210 méter fénycső, számtalan grafikai elem és elegáns, ünnepi hangulatot adó bordó alapszín jellemzi. Belülről pedig egy különleges látványelem, a LED-es világítással kialakított csillagos égbolt, valamint több száz karácsonyi dísz és több száz méternyi díszítőszalag öltözteti ünnepi pompába. Az adventi villamos a Tiszai pályaudvar és Felső-Majláth végállomás között közlekedik hétköznapokon és hétvégente.

A különleges adventi villamost egy Tatra KT85D6-os szerelvényből alakították ki, melyből összesen 17 darab van az MVK állományában. A közel 28 éves járművön 48 ülőhely és 187 állóhely található. Az adventi villamosra az szállhat fel, aki érvényes jeggyel, bérlettel, illetve utazásra jogosító okmánnyal rendelkezik.