A nyugat-lengyelországi Poznanból a déli országrészben található Starachowicébe helyezi át az MAN a városi autóbuszok összeszerelését. A Volkswagen-csoporthoz tartozó német haszonjármű-gyártó mintegy 40 millió eurós befektetést hajt végre a lépés nyomán. Az átszervezésre azért van szükség, mert a Volkswagen Poznanban gyártja 2016 végétől az új Craftert.

A buszgyártás áthelyezése mintegy 900 munkahelyet érint, azonban a cég számításai szerint mindenki elhelyezkedhet a starachowicei üzemben. Mivel a két gyár legalább 450 kilométer távolságra van egymástól ezért az MAN különféle támogatásokkal fogja segíteni a dolgozókat, ha a költözés mellett döntenek. Azok viszont, akik családi, vagy egyéb okokból kifolyólag maradnának Poznanban, vagy annak környékén, azok akár elhelyezkedhetnek a Volkswagennél is. Így persze a jövőben nem buszok, hanem furgonok összeszerelésével fognak majd foglalkozni.

Az MAN buszgyártásának áthelyezésére nemcsak a Volkswagen poznani üzemének fejlesztése miatt határozta el magát, hanem amiatt is, mert szeretné ésszerűsíteni, valamint gazdaságossá tenni lengyelországi termelését. A Crafter miatti gyárbővítés ugyanakkor háromezer új munkahelyet teremthet, melynek köszönhetően néhány éven belül a Volkswagen és az MAN több mint tízezer embert foglalkoztathat összesen négy gyárban, Lengyelországban.