A Vezess.hu nemrég számolt be arról, hogy Prágában olyan mozibusz állt forgalomba, amely egy városi buszból alakítottak át a célra. Most végre egy hazai vonatkozású örvendetes hírről is beszámolhatunk, hiszen tegnaptól már mindenki házhoz rendelheti a mozit Budapesten. A hatszemélyes kisbusz korábban szaunabuszként üzemelt a fővárosban. Akkoriban előre megadott időpontokban és helyszíneken bárki szaunázhatott egy kicsit, ha sikerült magának időpontot foglalnia.

A rendszer most is hasonló, a járművet egy weboldalon lehet megrendelni telefonszám, a kért helyszín és a név megadásával. A mozibusz a megrendelt helyszínhez legközelebb eső helyen leparkol és már kezdődhet is a vetítés. Pattogatott kukoricát nem kell venni, mert benne van a belépő árában. A hatszemélyes járműben 10 ezer forintért mozizhatunk, ami vetekszik a multiplexek áraival. A Valyo (Város és folyó egyesület) mozibuszában jelen pillanatban a Karlovy Vary-ban is vetített “Van valami furcsa és meghatározhatatlan” című magyar vígjátékot tekinthetjük meg.

A mozibuszban a legközelebbi időpontok sajnos már beteltek, de egy e-mail cím megadásával értesülhetünk arról, hogy lesznek-e újabb szabad időpontok. Nagyon reméljük, hogy igen, mert ez a kezdeményezés nagyot szólhat idehaza.