A Volvo Trucks szerint az új csapatszállító fülke ugyanolyan magas színvonalú biztonságot kínál, mint a cég egyéb fülkéi. Az új, többszemélyes kabinnal szerelt FL a 16 tonna alatti össztömegű  kategóriában készül. A négyajtós fülkében maximum 7 személy utazhat biztonságosan. Az alacsony fellépési magasság és a 90 fokban nyíló ajtók pedig könnyű ki- és beszállást tesznek lehetővé.
Az új csapatszállító fülkében legfeljebb hét ember utazhat kényelmesen

Az új csapatszállító fülkében legfeljebb hét ember utazhat kényelmesen

Az új csapatszállító Volvo FL teherautóval különböző gyári megoldásokat kínálunk az ügyfeleinknek. Például kétfajta motoralternatíva létezik, 5 és 8 literes, illetve kétféle kerékméret és számos különféle alvázmagasság” – tette hozzá Tobias Bergman, a Volvo termékmenedzsere. A másik modell, a Volvo FMX elsősorban keményebb igénybevételre készült, mivel ez a robusztus és erős jármű bárhova eljut, ha szükség úgy hozza. Az FMX 4×2 és összkerékmeghajtású és 4×4-es konfigurációban kapható. A légrugós fülkéjében 6 ember fér el, belül könnyen tisztítható, ajtói pedig 90 fokban nyílnak.

A széles fellépők könnyítik meg a ki- és beszállást

A széles fellépők könnyítik meg a ki- és beszállást

Tervezéskor nagy jelentőséget tulajdonítottunk a kicsi, de létfontosságú részleteknek. Például a hátsó fellépők a csapatszállító fülkés Volvo FMX-en olyan szögben helyezkednek el, amely megkönnyíti a gyors és biztonságos kiszállást a fülkéből például mentési feladat közben, ahol minden perc számít. A fellépő-kapaszkodó sárga, így minden körülmény között jól látható és a fülke belső világítása is sokkal jobb” – hívta fel a figyelmet Peter Hardin, a Volvo termékmenedzsere.