A Volvo Trucks szerint az új csapatszállító fülke ugyanolyan magas színvonalú biztonságot kínál, mint a cég egyéb fülkéi. Az új, többszemélyes kabinnal szerelt FL a 16 tonna alatti össztömegű  kategóriában készül. A négyajtós fülkében maximum 7 személy utazhat biztonságosan. Az alacsony fellépési magasság és a 90 fokban nyíló ajtók pedig könnyű ki- és beszállást tesznek lehetővé.

Az új csapatszállító fülkében legfeljebb hét ember utazhat kényelmesen

Az új csapatszállító Volvo FL teherautóval különböző gyári megoldásokat kínálunk az ügyfeleinknek. Például kétfajta motoralternatíva létezik, 5 és 8 literes, illetve kétféle kerékméret és számos különféle alvázmagasság” – tette hozzá Tobias Bergman, a Volvo termékmenedzsere. A másik modell, a Volvo FMX elsősorban keményebb igénybevételre készült, mivel ez a robusztus és erős jármű bárhova eljut, ha szükség úgy hozza. Az FMX 4×2 és összkerékmeghajtású és 4×4-es konfigurációban kapható. A légrugós fülkéjében 6 ember fér el, belül könnyen tisztítható, ajtói pedig 90 fokban nyílnak.

A széles fellépők könnyítik meg a ki- és beszállást

Tervezéskor nagy jelentőséget tulajdonítottunk a kicsi, de létfontosságú részleteknek. Például a hátsó fellépők a csapatszállító fülkés Volvo FMX-en olyan szögben helyezkednek el, amely megkönnyíti a gyors és biztonságos kiszállást a fülkéből például mentési feladat közben, ahol minden perc számít. A fellépő-kapaszkodó sárga, így minden körülmény között jól látható és a fülke belső világítása is sokkal jobb” – hívta fel a figyelmet Peter Hardin, a Volvo termékmenedzsere.