A Baranya megyei Lánycsókról származó Szalai Gábor lett Magyarország legjobb kamionsofőrje. A férfi a hétvégén záruló Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary) és az ORFK-OBB által meghirdetett versenyen szerezte meg az első helyet. A döntőben a több mint száz nevezőből a tíz legjobb mérkőzött meg egymással, akiknek komplex, látványos és ötletes feladatokat kellett megoldaniuk.

Huszonkét éve rója az utakat Magyarország legjobb kamionsofőrje, Szalai Gábor, így bőven van tapasztalata a hatalmas kamionok irányításában. A versenyzőknek 8 komplex feladatot kellett teljesíteni a pályán, a szimulátorban és rakomány-ellenőrzésben. A döntőbe jutottak többek között éles manővereket hajtottak végre a zsámbéki tanpálya vízoszlopai között és egy folyadékkal megtöltött tartályos szerelvénnyel is szlalomoztak. Emellett egy közúti baleset szimulálását is meg kellett oldaniuk, a versenybírák arra voltak kíváncsiak, minden biztonsági előírást betartva, szakszerűen járnak-e el a sofőrök az oltás során.

Azt hiszem, kollégáim nevében kijelenthetem, hogy nagyon sokat tanultunk a verseny során. Boldog vagyok, hogy én lettem az első! Szinte el sem hiszem, hogy én vagyok az ország legjobb kamionsofőrje. Az egymillió forintnak pedig meglesz a helye a családban” – nyilatkozta az eredményhirdetés után Szalai Gábor, a Klippel Kft. alkalmazottja, aki tavaly a dobogóról éppen lecsúszva a negyedik helyet szerezte meg.