Októberben számos változás lép életbe a fővárosi buszhálózatban, valamint a járatok menetrendjében. A BKK több új buszjáratot indít, míg másoknak az útvonalát hosszabbítják meg.

A 8-as, a 8A és a 108-as autóbuszvonalakat összevonják, és a jövőben 8-as jelzéssel közlekedik a járat, ezzel kényelmes, átszállásmentes kapcsolat jön létre a Hegyvidék (Hegyalja út, Törökbálinti út) és Gazdagrét között, a Hegyvidék és az M4-es metró kelenföldi végállomása között, valamint Gazdagrét és a belváros között.

A 105-ös és a 112-es vonalakon végzett járműkihasználtsági felmérés alapján az előbbi járat a hétvégén sűrűbben jár, míg az utóbbi vonalon új járatot indítanak 110-es jelzéssel, a németvölgyi és a mártonhegyi térség kedvezőbb, gyorsabb, kényelmesebb kiszolgálása érdekében.


A hatvani vasútvonal közösségi közlekedéssel való elérése, valamint a XVII. kerületi lakóterületei és a Bajcsy-Zsilinszky Kórház közötti közvetlen, átszállásmentes kapcsolat megteremtése érdekében október 6-ától, hétfőtől átalakítják Rákosmente autóbusz-hálózatát.

Új járatot indítanak 195-ös jelzéssel Rákoskeresztúr, Fő térről a Bajcsy-Zsilinszky kórházat érintve a Puskás Ferenc Stadion M-ig, valamint részben fix menetrenddel, részben Telebusz-rendszerben elindítják a Rákoscsaba-Újtelep vasútállomás és a Nyeremény utca között a 297-es, Rákoscsaba vasútállomás és a Zimonyi utca között pedig a 298-as autóbuszt.

A Szépvölgyi dűlőig meghosszabbítják a 65-ös autóbusz útvonalát, szintén Telebusz-rendszerben. A szigetszentmiklósi 38-as, 238-as, 279-es, 280-as és 938-as autóbusz már betér az újonnan épült iskolához is, így az iskola és a sportcsarnok, valamint a környező kertvárosi rész közösségi közlekedéssel egész nap megközelíthető.

A kényelmesebb átszállás érdekében a 20E, a 30-as, a 30A és a 230-as busz Keleti pályaudvar M végállomását áthelyezik a Kerepesi úti busz- és troliterminálhoz. Életbe lép a téli menetrend a hajójáratokon, valamint a tavaszi-őszi idénymenetrend a 26-os buszvonalon.